החומרים (ל-8-6 מנות):
5 ביצים
1 כוס מים
1/2 5 כוסות קמח
350 גרם חמאה מומסת
1 ק"ג גבינה גרוזינית מגוררת
אופן ההכנה:

5 ביצים
1 כוס מים
1/2 5 כוסות קמח
350 גרם חמאה מומסת
1 ק"ג גבינה גרוזינית מגוררת
אופן ההכנה:
- טורפים היטב את הביצים עם המים עד קבלת מסה אחידה. מוסיפים בהדרגה את הקמח ולשים כ-15 דקות עד קבלת בצק יציב, אך לא קשה מדי.
- מניחים את הבצק לכ-20 דקות ואחר כך לשים עוד כ-20 דקות. מכסים בניילון נצמד ומקררים כשעה.
- מחלקים את הבצק ל-6 חלקים כשאחד החלקים גדול מהיתר, בערך פי 1.5.
- מרדדים את החלקים לעלים בעובי 4-2 מ"מ.
- בסיר רחב מאוד, מביאים לרתיחה מים עם מעט מלח. מכניסים עלה בצק מרודד בהדרגה אך במהירות ומבשלים כדקה וחצי. מוציאים ומעבירים לקערה עם מים קרים. משהים מספר שניות ומסננים. ממשיכים כך עם יתר העלים.
- יוצרים שכבות מחמשת העלים, מניחים עלה בצק בתבנית מלבנית משומנת בחמאה. מורחים מעל חמאה מומסת ומניחים מעל עלה בצק נוסף. מורחים חמאה ומפזרים מעל גבינה מגוררת. חוזרים על הפעולה עם שני העלים הנוספים, סוגרים בעלה החמישי ומורחים בחמאה.
- מניחים מעל שכבת הבצק האחרונה את עלה הבצק השישי והגדול, עוטפים בעזרתו את כל המאפה מסביב, מורחים מעל חמאה. עוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום.
- אופים כ- 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד שהחמאה מבעבעת. מסירים את הכיסוי. מפזרים מעל גבינה נוספת. אופים כ- 5 דקות נוספות, עד שהגבינה מזהיבה. מוציאים ומחלקים למנות.
- בפעמים הראשונות הבצק נקרע מעט. לא נורא, ניתן להכין גם כך את המנה. ניתן לעטוף את המנות היטב, להקפיא ולחמם לפני ההגשה.
- לגיוון: ניתן לשלב גבינה לבנה רגילה בתערובת הגבינה. ביחס של כ- 300 גרם לכל ק"ג גבינה גרוזינית. מוסיפים מלח לפי הטעם.
