החומרים (לטארט בקוטר 26 ס"מ):
לבצק קקאו:
200 גרם חמאה רכה
1/4 כפית מלח
120 גרם אבקת סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
4 חלמונים
40 גרם (2 כפות גדושות) שקדים טחונים דק
300 גרם קמח
25 גרם אבקת קקאו
לקרמל שוקולד:
100 גרם (1/2 כוס+1 כף) סוכר
1 כף מיץ לימון
150 מ"ל שמנת מתוקה
50 גרם חמאה
40 גרם שוקולד מריר (רצוי מינימום 63% מוצקי קקאו)
לקישוט:
קרוקנט קשיו או קרוקנט לוז (ברס), להשיג בחנויות המתמחות
לגנאש קפה ואייריש קרים:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כפית קפה נמס
200 גרם שוקולד מריר קצוץ (רצוי מינימום 63% מוצקי קקאו)
6 כפות ליקר אייריש קרים
אופן ההכנה:

לבצק קקאו:
200 גרם חמאה רכה
1/4 כפית מלח
120 גרם אבקת סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
4 חלמונים
40 גרם (2 כפות גדושות) שקדים טחונים דק
300 גרם קמח
25 גרם אבקת קקאו
לקרמל שוקולד:
100 גרם (1/2 כוס+1 כף) סוכר
1 כף מיץ לימון
150 מ"ל שמנת מתוקה
50 גרם חמאה
40 גרם שוקולד מריר (רצוי מינימום 63% מוצקי קקאו)
לקישוט:
קרוקנט קשיו או קרוקנט לוז (ברס), להשיג בחנויות המתמחות
לגנאש קפה ואייריש קרים:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כפית קפה נמס
200 גרם שוקולד מריר קצוץ (רצוי מינימום 63% מוצקי קקאו)
6 כפות ליקר אייריש קרים
אופן ההכנה:
- טורפים בקערת המיקסר את החמאה, המלח ואבקת הסוכר עם הווניל. מוסיפים בהדרגה את החלמונים. מוסיפים את אבקת השקדים, הקמח והקקאו ומעבדים לבצק אחיד.
- מעצבים לדיסקית עגולה, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר, מינימום שעתיים.
- מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר הגדול מעט מקוטר התבנית, כך שיכסה גם את הדפנות, בעובי 5 מ"מ. מקררים למשל שעה, אפשר גם להניח ללילה.
- מניחים נייר אפייה על הטארט ומהדקים היטב לדפנות, מניחים מעל שעועית יבשה, כמשקולת.
- אופים 12-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 170 מעלות. מרחיקים את השעועית, מסירים את הנייר ואופים 10 דקות נוספות ב-150 מעלות.
- קרמל שוקולד: בסיר נקי משומן מבשלים את הסוכר, מיץ הלימון ו-1/4 כוס מים על אש בינונית עד קבלת קרמל בהיר. מוסיפים בהדרגה את השמנת המתוקה והחמאה ומערבבים בזהירות (זה רותח ועלול להשפריץ). מבשלים עד שמתחיל להסמיך, עד שכף עץ נשארת מצופה ברוטב.
- יוצקים את הקרמל על השוקולד ומערבבים היטב לתערובת חלקה. יוצקים על קלתית הטארט האפויה, בגובה 4 מ"מ. מפזרים מעל קרוקנט קשיו או קרוקנט לוז (ברס) ומצננים במקרר.
- גנאש קפה ואייריש קרים: מביאים את השמנת לרתיחה, מוסיפים את הקפה מערבבים, יוצקים על השוקולד הקצוץ. ממתינים דקה ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים את הליקר ומערבבים.
- יוצקים לקלתית הקרמל.
- מקררים לפחות 3 שעות לפני ההגשה.
- להגשה: ניתן לקשט בקרוקנט קשיו ובטראפלס שוקולד מריר.
