קציצות בשר, חומוס ומנגולד - מתכון

החומרים:
לקציצות:
750 גרם בשר בקר או עוף טחון
2 בצלים מגוררים סחוטים
צרור פטרוזיליה קצוצה דק
3 שיני שום כתושות
2 ביצים
3 כפות קמח מצה
1/2 1 כפיות פלפל אנגלי טחון
מלח ופלפל שחור גרוס
שמן לטיגון
לרוטב:
1/2 1 גרגערי חומוס מושרים לילה במים
חבילה גדולה של עלי מנגולד
8-6 שיני שום פרוסות
פלפל שחור וכורכום
מיץ מחצי לימון
3-2 כוסות מים מבישול החומוס או מים רותחים

אופן ההכנה:

1. מבשלים תחילה את החומוס עד שמתרכך, לא יותר מדי. מסננים ושומרים את הנוזלים.
2. חולטים את עלי המנגולד 2-1 דקות במי מלח ומעבירים למסננת, מצננים וקוצצים גס, כולל החלק הלבן.
3. מערבבים היטב את מרכיבי הקציצות ויוצרים קציצות בצורה הרצויה. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן. אופים כעשר דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות. אפשר לטגן את הקציצות מעט בשמן חצי עמוק.
4. להכנת הרוטב, בסיר גדול ושטוח מחממים שמן, מוסיפים את השום הפרוס ומטגנים דקה או שתיים, מוסיפים את גרגירי החומוס וממשיכים בטיגון קצר. מוסיפים 3-2 כוסות ממי בישול החומוס, אם אין מספיק מוסיפים מים רותחים. מוסיפים את עלי המנגולד, מערבבים בעדינות ומתבלים. מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים, מביאים לרתיחה עדינה. מוסיפים את קציצות ומבשלים כ־30 דקות על אש נמוכה מאוד בסיר מכוסה.