חומוס ביתי - מתכון

החומרים:
500 גרם גרגירי חומוס ענק
300 גרם טחינה גולמית משובחת
1 כוס מיץ לימון סחוט טרי
5 שיני שום
2 כפות מלח
1 שקית אבקת אפייה
אופן ההכנה:
1. בקערה עם מים, משרים את גרגרי החומוס כיממה. שוטפים היטב במים קרים ומסננים.
2. בסיר עם מים מבשלים את הגרגרים עם אבקת האפייה, עד שמתרככים מאוד. מסננים. מצננים כ- 20 דקות.
3. בבלנדר, שמים את הגרגרים ומעבדים כ- 10 שניות. מוסיפים את הטחינה והמלח ומעבדים 20 שניות נוספות, במהירות נמוכה, עד קבלת עיסה נוקשה. מוסיפים בהדרגה את מיץ הלימון ומים קרים במקרה הצורך, תוך עיבוד, עד קבלת מרקם עדין.

חומוס גרגירים של פינתי (צילום: אנטולי מיכאלו ,ירושלים: הסיפור הקולינרי, הוצאת קוראים ומורותום)